Benodigdheden :
700 gr pompoen ( butternut )
200 gr zoete puntpaprika
200 gr ui ( 2 kleine )
150 gr dun gesneden gerookt spekt
250 gr geraspte kaas emmentaler
Lasagnavellen
2 teentjes knoflook
1 of ½ klein chilipepertje zonder zaadjes
Boter of olie om te bakken
Peper en kruidenzout
Liaison :
500 ml soyaroom
6 eitjes
100 ml kippebouillon ( kokend water met 2 koffielepeltjes kippebouillonpoeder )
60 gr parmezaanse kaas
Eitjes loskloppen, soyaroom – kippebouillon – kaas onderroeren
Bereidingswijze :
Spek fijnsnijden en bakken, uit de pan nemen
Ui – look – peper stoven, daarna pompoen toevoegen, goed aanbakken
Stoven tot pompoen zo goed als gaar is of 5 min. in de microgolf garen in een kom met deksel.
Paprika als laatste toevoegen en nog even mee aanstoven.
Spek er terug bijdoen.
Lasagna in een vuurvaste kom maken :
Laagje groenten – laagje lasagnavellen
Overstrooien met geraspte kaas – overgieten met liaison
Herhalen tot alles is opgebruikt.
Eindigen met groenten en overstrooien met geraspte kaas.
Ongeveer een 3 kwartier in de oven op 180 °
Je kan dit gerecht ook op voorhand maken en nadien afbakken in de oven.